A Klubsztár - 2016 cím elnyerésének feltételei!

 1. A Klubsztár 2016. címet kaphatják azok a komondorok, amelyek a 2016. naptári évben legalább 3, legfeljebb 10 FCI kiállításon (tenyészszemlén) elért eredményeik alapján 11pontot szereztek. A három klubrendezvény (Klubkiállítás, Komondor Fesztivál, Speciál CAC Kiállítás) egyikén is pontot kell szerezni. Klubsztár 2016. címet kaphat a 11pont elérése nélkül az a fiatal komondor is, amely az évben szerzi meg a HJCH címet és Klub rendezvényen HPJ címet szerez.

 2. A Klubsztár 2016. címet kizárólag csak a Hungária Komondor Klub – érvényes tagsággal rendelkező – tagjának tulajdonában lévő komondor kaphat.

 3. A Klubsztár 2016. cím nem kerül kiadásra, illetve visszavonható, ha a komondor tulajdonosa kiállításon vagy tenyészszemlén sportszerűtlen magatartást tanúsít, vagy a fajta érdekével ellentétes tevékenységet folytat.

 4. A Klubsztár 2016. címet elnyert komondorok tulajdonosai oklevéldíjazásban részesülnek, továbbá fényképük és adataik – rangsor nélkül – megjelenik az évi Komondor Magazinban.

 5. A kiállítási eredmények pontozása:
  • Kitűnő minősítés: 1pont
  • Minden egyes Győztes cím: 1pont (HPJ, Fiatal Klubgyőztes, Klubgyőztes, Derbygyőztes, CAC, CACIB, Fajtagyőztes, BOG, BIS, stb.)
  • Minden egyes tartalék győztes cím: 1pont (Res.CAC, Res.CACIB, Res.BIS, stb.)
  • Kizárólag a Klub rendezvényin elért (Klubkiállítás, Komondor Fesztivál, Speciál CAC Kiállítás) eredmények közül az Osztálygyőztes: 4pont, Res.Győztes: 3pont, a Kitűnő-3 és Kitűnő-4: 2pont
  • Az egy kiállításon szerzett Kitűnő minősítés és a Győztes címek pontszámai összeadódnak (pl. Kitűnő+K-1, CAC-Res.CACIB=3pont)
  • A pontszámításnál csak annyi külföldi kiállítás eredménye vehető figyelembe, amennyi hazai kiállításon eredményesen szerepelt a komondor (hazai kiállítás a tulajdonos lakhelye szerinti országban rendezett kiállítás)
  • A MEOE kiállításokon elért eredmények pontszáma nem lehet kevesebb, mint a más szervezet által rendezett kiállításokon elért eredmények pontszáma.

 6. Tenyészszemle pontozása:
  • Tenyészthető minősítés: 2pont
  • Tenyésztésre javasolt minősítés: 3pont

 7. A kiállításokon szerzett pontszámhoz hozzá kell adni – ha van – 1, a Klub tenyészszemléjén elért pontszámot.

 8. A Klubsztár 2016. cím odaítélését a Tenyésztési Tanács végzi, azt a komondor tulajdonosának kell kérnie, a pályázati lap pontos kitöltésével,a bizonytó iratok és fénykép (digitális, vagy jó minőségű fotópapíron) megküldésével együtt. Folyamatosan elért 3 Klubsztár kitüntetés esetén Babérkoszorús Klubsztár cím adományozható, melyre külön pályázni kell.

  Benyújtandó az alábbi címre:
  Kaprancai Erzsébet, 2364 Ócsa, őrház u. 2/a.
  kaproncai67@gmail.com
  +36303057203

  A Pályázati Lap letölthető a 'Letöltések/Pályázatok' menüpont alatt!